Sinds 2011 wordt in September het evenement BAR gezond gehouden. Tijdens workshops worden verschillende aspecten van gezondheid onder de aandacht gebracht van ruim 1000 jongeren uit groep 7/8 van de basisscholen uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Ieder jaar heeft Aad van Loon Sport één van de workshops verzorgd. In 2012 werd het evenement geopend en geleid door Remon van Loon Workshops De afgelopen jaren zijn o.a. de volgende workshops aangeboden: 1. Het nieuwe bewegen, bewegen met de computer. De leerlingen komen op een leuke manier in aanraking met sporten en de computer. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen bewegen met digi-dance platen. 3. Voetbaltraining door oud-Feyenoord speler 4. Workshop Junkfood. Wat is junkfood en wat is er erg aan? De leerlingen gaan in kleine groepjes aan de slag met opdrachten over kcal en de energiebalans. 5. Weerbaarheid. De leerlingen ervaren in verschillende oefeningen hoe belangrijk het is om tijdig je eigen grens aan te geven. Kan elke leerling zijn of haar eigen grens aangeven als het gaat om roken en junkfood? 6. Alcohol/roken/energy drinks. Wat weten de leerlingen over deze onderwerpen en hoe goed is hun conditie? Een battle tussen de jongens en de meisjes! 7. Gezond eten Hoe maak je een gezonde sandwich
Aad de Lange, voorzitter van de Stichting Voedselbank Barendrecht, heeft 5 klanten blij kunnen maken met een jaar lang gratis onbeperkt sporten bij Aad van Loon Sport. “Ik zoek de samenwerking met het bedrijfsleven om, naast het wekelijkse voedselpakket, andere voordelen voor onze klanten te vinden,” zegt Aad de Lange. “Sporten heeft vele positieve effecten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik sport zelf bij Aad van Loon Sport en bedacht dat het voor onze klanten vaak niet mogelijk is van deze faciliteiten gebruik te maken. Toen ik Remon van Loon vroeg of hij iets voor ons kon betekenen, stelde hij 5 gratis jaarlidmaatschappen ter beschikking. Een fantastisch gebaar!”, vervolgt Aad. Aad van Loon Sport zet zich regelmatig in voor goede doelen. Zo is er ieder jaar een sportevenement waarbij Villa Joep en een lokaal goed doel gesteund worden. Ook ondersteunen zij met regelmaat individuele sporters. In december wordt weer een bijdrage geleverd aan de Santarun. “We zitten letterlijk en figuurlijk middenin Barendrecht. Veel Barendrechters kennen ons van naam. Wij vinden het belangrijk om ook onze sociale functie te vervullen en te helpen waar wij kunnen. In de samenwerking met de Voedselbank hebben wij wel als voorwaarde gesteld, dat zij de mensen aanwijzen die een jaar lang gratis mogen sporten”, aldus Remon van Loon. Inmiddels zijn de klanten benaderd en gestart met sporten. Ze zijn heel blij met het mooie aanbod en gaan er zeker veel gebruik van gaan maken. Voor 2 deelnemers kwam het heel goed uit. Zij moesten vanwege gezondheidsredenen gaan sporten. “Dit kwam precies op het juiste moment. Ik kan nu met advies van de fysiotherapeut van Aad van Loon Sport trainen. Normaal had dat niet gekund.”, aldus één van hen.
Waarom een hospice in Barendrecht? De laatste fase van het bestaan roept aparte behoeften op. Omdat iedere mens uniek is, leiden die behoeften bij iedere persoon tot eigen vragen. Het gaat er daarbij om, dat juist in de terminale fase de mens als autonome persoon wordt behandeld en niet als lijdend voorwerp. De mens, die weet dat het bestaan gaat eindigen, heeft vaak behoefte aan reflectie op het leven en het verwerken van emoties naast behoefte aan andere zorg. Deze specifieke behoeften zijn essentieel. Dit vergt een continue, actieve en integrale zorg. Het sterfproces vraagt veel van de meelevende naasten. Zij verdienen evenzeer aandacht. De dood van een medemens brengt een rouwproces met zich, dat zeer aangrijpend is en van grote betekenis. De Stichting Hospice Barendrecht ziet in deze bijzondere hulpvraag een mogelijkheid om juist in die laatste fase kwaliteit van leven te bieden aan alle inwoners van Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard, Heerjansdam en Rotterdam Zuid. In 2013 en 2014 jaar hebben we meegedaan aan de Santarun in Barendrecht. De deelnemers steunen de bouw van een hospice in Barendrecht. Hoewel het Santarun heet, mag je ook wandelend meedoen, waardoor het evenement voor velen toegankelijk is. De Santarun wordt in samenwerking met de Rotary Club Barendrecht georganiseerd. Beide jaren is er ruim € 4.000,- opgehaald. De Santa Run werd gehouden tijdens het WinterFeest. De warming-up werd gegeven door Remon van Loon. Daarna werden de lopers weggeschoten door de wethouders van der Linden en Vermaat. Hoewel de meeste deelnemers voor de lol meedoen, was het voor de hardlopers ook een echte wedstrijd. Naast de snelste deelnemers waren er ook prijzen voor bedrijven/verenigingen met de meeste deelnemers.
Conny is ALS patiënte, wat betekent dat haar spieren steeds minder goed gaan functioneren. In plaats van stilzitten op de bank en afwachten wat er komen gaat, heeft Conny besloten iets positiefs met haar ziekte te gaan doen. Zij wil in mei de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor het ALS-fonds. Ze realiseerde zich, dat dit een behoorlijke fysieke uitdaging is en besloot Aad van Loon Sport te vragen of zij haar konden helpen met de voorbereiding. Toen Remon van Loon het verhaal van Conny las, hoefde hij niet lang na te denken. Na overleg met fysiotherapeut André Bek besloten zij Conny te gaan begeleiden. Natuurlijk volledig gesponsord, zodat al het geld dat zij ophaalt met deze actie volledig aan het ALS-fonds kan doneren. Na het eerste gesprek met Conny was ook André onder de indruk van de situatie van Conny en haar wilskracht om dit tot een succes te maken. Naast de specifieke trainingen die ze in het sportcentrum gaat volgen, heeft zij een spinningfiets gekregen om thuis ook te kunnen trainen. “Het is belangrijk dat ze kilometers gaat maken. Nu kan ze dat lekker thuis doen, waardoor het gemakkelijker in te passen in haar gezinssituatie”, zegt André. “Sinds ik heb besloten mee te doen, krijg ik er gewoon energie van. Ik heb iets om naar toe te leven. Maar het is ook zo fijn om te zien dat mensen je willen helpen. Ik was zeer verrast met het aanbod om gratis te mogen sporten en nu krijg ik er ook nog een fiets bij. Dat motiveert mij nog meer om er vol voor te gaan”, aldus een blije Conny die trots op haar nieuwe fiets poseert.
Aad van Loon Sport steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Naast het realiseren van jouw doelstellingen m.b.t. het verbeteren van je gezondheid vinden wij het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen. Oxfam Novib zet zich in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen daar een klein krediet. En daarmee krijgen ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land. Als ambassadeur steunen wij dit alles. Met onze steun kunnen iedere maand 4 ondernemende mensen een microkrediet krijgen om hun eigen bedrijf te starten. Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen goede diensten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. “Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Bij alles wat Oxfam Novib doet gaan we uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land”, aldus Tom van der Lee, directeur campagnes Oxfam Novib.
Al jaren wordt in maart geld opgehaald voor Villa Joep. In 2015 hebben we verschillende evenementen gehad: de Elliptigotour in Januari en de Ladies Night en Sport4life in maart. Bij elkaar hebben we een heel mooi bedrag opgehaald. Elliptigotour Vrijdag 16 januari 2015 hebben we met 10 medewerkers de Elliptigotour voor Villa Joep gereden. Met een lekker zonnetje, wind in de rug en droog weer was het een prachtige dag. Hieronder een kort verslag van de dag waarmee we door sponsoring van vele leden en niet-leden ruim € 2.500,- hebben opgehaald! Verzamelen! Om 08.00 uur vertrokken we vanuit het sportcentrum met een mooie bus (bedankt Aad Kemperman voor het beschikbaar stellen) naar Krimpen aan den IJssel, het startpunt van de tour. Daar kwamen ook de andere (5) sportscholen die meededen. Na een korte briefing konden we gaan inrijden op de Elliptigo's. We hadden er drie tot onze beschikking. Ons eerste team bestond uit Wianda, Iris en Patrick Danny. Zij reden de eerste 11 km. De eerste wissel verliep vloeiend en de eerste reacties waren al enthousiast. "Het is even wennen, maar na een minuut of 5 gaat het goed." We hadden natuurlijk wel geoefend, maar dat was alleen of met zijn tweeën. Nu rijden er 19 Elliptigo's achter elkaar. Het tweede team (John, Michiel en Remon) ging voortvarend van start. Het tempo lag gelijk hoog en ging na 10 minuten (gelukkig) iets naar beneden. De tweede wisselplaats was Waddinxveen. Toen we na ongeveer 45 minuten een blauw bord zagen met een rode streep door de naam Waddinxveen, hadden we door dat er iets niet goed ging. Maar wij reden in de achterhoede en voorop hadden ze de navigatie. Bij het passeren van het bord met Boskoop werd gestopt en bleek dat we 4,5 km te ver waren doorgereden. Aangezien de volgende wisselplaats 6 km verderop was, werd besloten dan maar door te rijden en gelijk de 3e etappe erbij te doen. Het derde team (Vivian, Cartier en Joeri) stond natuurlijk al te trappelen om te beginnen. Team twee kon genieten van een welverdiend broodje. De route was heel mooi over fietspaden en landweggetjes door het prachtige hollandse landschap. Langs water, leuke dorpjes en heel veel mooie huizen. De volgende wissel was bij een orchideekwekerij. Al heel snel kwamen ze langs en kon ook André zijn eerste etappe gaan rijden. Hij werd vergezeld door Wianda en Patrick Danny die voor de tweede keer op de Elliptigo klommen. Door de "verkeerde wissel" moesten we ons rijschema omgooien. Inmiddels was iedereen een keer geweest en wilden we allemaal graag nog rijden. Doordat de snelheid hoger was dan vooraf voorspeld, lagen we met nog 12 km te gaan ruim een uur voor op schema. Wianda wilde graag nog een extra ritje maken en dus werd de reserve Elliptigo ingezet en gingen we met 4 Aad van Loon Sporters verder. Aangezien we niet eerder in het ziekenhuis aan konden komen, hebben we een extra tussenstop gemaakt in Abcoude voor een lekker drankje. Daar bleek dat één van de deelnemers van een ander team geblesseerd was geraakt. Ook die plaats hebben we ingevuld en zo konden Iris, Wianda, John, André en Remon de laatste etappe naar het AMC rijden. Daar werden we enthousiast ontvangen door medewerkers en onderzoekers van het ziekenhuis en vrijwilligers van Villa Joep, waaronder Leontine Steijn, de moeder van Joep. Even snel opfrissen en een droog shirtje aan en daarna een hapje en een drankje om te luisteren naar de professor en Leontine over het werk van het AMC en de belangrijke rol van Villa Joep. Joep overleed in 2003 aan neuroblastoomkanker en zijn ouders hadden hem beloofd een “winkel” te openen om geld op te halen voor kinderen die ook te maken zouden krijgen met zijn ziekte. Die winkel werd stichting Villa Joep, die geld ophaalt om onderzoek naar de oorzaken van deze agressieve vorm van kinderkanker te onderzoeken. In het AMC worden deze uitgevoerd. De deelnemers aan de Elliptigotour kregen een rondleiding in dit onderzoekscentrum. Er werd uitgelegd welke onderzoeken gefinancierd worden met het geld van Villa Joep en welke resultaten er al behaald zijn. Het was een zeer enthousiast verhaal dat veel indruk op ons maakte. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Plannen voor volgend jaar zijn er al. We willen graag iedereen bedanken die ons gesponsord of op een andere manier gesteund heeft.
Op vrijdag 19 juni 2015 heeft Leontien van Moorsel, o.a. 4-voudig Olympisch kampioene, meervoudig wereldkampioene en sportvrouw van het jaar, van 19.00 - 21.00 uur twee spinningclinics gegeven om geld in te zamelen voor haar Leontienhuis. De strijd van Leontien Ze had een carrière waar menig sporter van droomt. Maar Leontien stond ook letterlijk en figuurlijk aan de afgrond. Tijdens haar wielercarrière krijgt ze anorexia nervosa, omdat ze dun genoeg wilde worden om hard de bergen op te kunnen fietsen. Het kost haar bijna haar leven, en ze voert een jarenlange strijd om weer gezond en sterk te worden. Een strijd die ze Op vrijdag 19 juni komt Leontien van Moorsel, o.a. 4-voudig Olympisch kampioene, meervoudig wereldkampioene en sportvrouw van het jaar een spinningclinic geven om geld in te zamelen voor haar Leontienhuis. Wil jij dit meemaken of hieraan bijdragen? Doe dan mee! De strijd van Leontien Ze had een carrière waar menig sporter van droomt. Maar Leontien stond ook letterlijk en figuurlijk aan de afgrond. Tijdens haar wielercarrière krijgt ze anorexia nervosa, omdat ze dun genoeg wilde worden om hard de bergen op te kunnen fietsen. Het kost haar bijna haar leven, en ze voert een jarenlange strijd om weer gezond en sterk te worden. Een strijd die ze uiteindelijk weet te winnen, ze noemt dit haar mooiste overwinning ooit.... Nieuwe droom Wanneer Leontien haar wielercarrière beëindigt, heeft ze een nieuwe droom: ze besluit mensen te gaan helpen, die ook in de hel van een eetstoornis zijn beland. Aanvankelijk doet ze dat bij haar thuis, en later in een tv-programma: tot op het bot. Maar de vele wanhopige verzoeken om hulp kan ze niet op deze manier blijven inwilligen. Daarom besluit ze het groot aan te pakken: ze koopt een oude boerderij in Zevenhuizen, momenteel wordt deze helemaal verbouwd tot het Leontienhuis. Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning , herkenning en gelijkwaardigheid. Wijnproeverij Naast de sportieve clinics was er ook een wijnproeverij van spaanse biologische wijnen van het wijnhuis VinosQuixote. De opbrengst van de wijnverkoop is ook naar het goede doel gegaan.